Glumica Nicki Aycox portret
Pakleni Šund

Glumica Nicki Aycox izgubila bitku protiv leukemije

Glumica Nicki Aycox, najpoznatija po ulozi demonke Meg u seriji “Lovci na natprirodno” (Supernatural) preminula je u 47. godini života. Omiljena glumica izgubila je bitku protiv leukemije. Vijest o njenoj smrti objavila je njezina rođaka na društvenim mrežama.

“Moja lijepa, pametna, žestoka, nevjerovatno talentirana i puna ljubavi rođaka, Nicki Aycox Raab, preminula je jučer u svojem domu. S njom je bio moj brat Matt Raab. Nicki i Matt imali su prekrasan zajednički život u Kaliforniji. Ona je definitivno bila borac i svi koji su je poznavali voljeli su je.”, napisala je Susan Raab Ceklosky.

Glumica je vodila tešku borbu s bolešću koja joj je dijagnosticirana 2020. Tada je zbog izuzetno žestokih respiratornih simptoma primljena u bolnicu sa sumnjom na covid-19. Pokazalo se da se radi o krvnom raku.

Tokom liječenja, Aycox je na svojem profilu na Instagramu redovno objavljivala postove o liječenju, problemima i preprekama s kojima se susreće, o presađivanju koštane srži i svim drugim pokušajima da svlada leukemiju. Nije se predavala, a hrabrila je druge do posljednjeg trenutka. Nicky Aycox je preminula 16. novembra.

Nakon objave, brojne su kolege iz glumačkog svijeta izrazile saučešće. Kreator serije “Lovci na natprirodno” Eric Kripke na svom je profilu na Twitteru, oprostio od nje u ime cijele ekipe.

Aycox je glumila od rane mladosti, a osim u seriji “Nadnaravno”, veće uloge imala je u serijama “Zaboravljeni slučaj”, “CSI: Miami”, “Crni anđeo” i Dosje X, a u “U sjeni zakona” igrala je jednu od glavnih uloga. Njene posljednje role bile su u filmovima “Djevojka u vlaku” i seriji “Dead on campus” 2014 godine. Povukla se iz glume i osvojila brojne fanove putem svoje web stranice, “Chasehws and nuts”, bloga o životnom stilu s fokusom na veganske recepte, a 2015. godine okušala se i u muzičkim vodama objavivši EP pod nazivom “Red Velvet Room”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare