Tehnologija

Google je “potiho” izdao službenu aplikaciju za prebacivanje sa iPhonea na Android

Prošle smo godine na nekoliko navrata čuli o softveru kojim Google olakšava prebacivanje podataka sa iOS-a na Android u sklopu aplikacije “Switch to Android”, no čini se da je ta aplikacija konačno među nama.

Google je 11. aprila na App Storeu u nekim zemljama potiho izbacio aplikaciju za prebacivanje na Android pod imenom Switch to Android, prenosi Tportal.hr. Aplikacija, kao što se i očiekivalo, obećava tranziciju između mobilnih platformi prebacivanjem svih kontakata, kalendarskih unosa, fotografija i videa na nov Android.

Aplikacija također objašnjava kako isključiti Appleov iMessage kako bi se mogle primati obične tekstualne poruke, kao i spajanje sa iCloudom za prebacivanje fotografija i videa na Android.

Internetska stranica Switch To Android korisnike vodi kroz proces prebacivanja na Android koji uključuje sigurnosne pohrane kontakata, kalendara, fotografija i videa putem iOS aplikacije Google Drive.

Googleov plan za razvoj samostojeće aplikacije za prebacivanje sa iPhonea na Android prvotno je otkrivena prošle godine kad je 9to5Google prokopao kroz kod službenog Googleovog alata za restauraciju podataka i prepoznao referencu za Googleovu službenu aplikaciju koja koristi za prebacivanje sa iOS-a na Android.

Stranica je prošlog mjeseca naglasila da je aplikacija dobila mogućnost prebacivanja korisničkih fotografija iz iClouda na Google Photos koja se spominje u kodu druge aplikacije za Android.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare