Vijesti

Gordana Tadić kaže da je zabrinuta za pravosuđe. Tvrdi da su je smijenili zbog predmeta protiv Debevca i Osmice

Smijenjena glavna tužiteljica Tužilaštva BiH i odnedavno sankcijama SAD pogođena Gordana Tadić oglasila se na svom Facebooku.

Podsjetimo, nju je VSTV smijenio zbog toga što nije predmete dodjeljivala putem tužilačkog CMS-a, zbog toga i zbog zaštite političkih pokrovitelja završila je i na američkoj crnoj listi.

Sad kaže da se osjeća zabrinuto za prevosuđe BiH.

“Osjećam se zabrinuto za pravosuđe u BiH. Samo jedan zna ko je grešan. Ramazan je… Halile jeste li grešni? Tužitelji i sudije zašto šutite. Čega se bojite… Ovako je počeo prenos nadležnosti 20. 01. 2021 godine, po ovom pozivu predmeti Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića pod pritiskom VSTV su trebali biti prenijeti na Kantonalno Tužilaštvo Sarajevo i ne bi bilo postupka protiv mene”, navodi Tadić.

Ističe da je ona ostala dosljedna.

“Tužitelji su samostalni u radu. U VSTV postoji tonski zapis o ovom sastanku. Sastanak organizovala tadašnja VD Sanela Gorušinović. Na moj upit gdje su ostali članovi vijeća. Saopšteno mi je da su tu oni koji su se zatekli u prostorijama VSTV. Gore navedeni prijedlog stavila bivša članica vijeća Berina Alihodžić.
Bio je prisutan i gospodin Kis. Bilo bi dobro da se javno objavi tonski zapis. Uvjerili bi ste se da su tada njegovi stavovi bili potpuno drugačiji”, ističe ona.

Tadić navodi da su sudiju Debevca ipak spasili.

“Ja im na tome čestitam. A mene smjeniše svi zajedno sa pozicije Glavne tužiteljice. Ponosna sam na to. Dokaz je to da sam radila profesionalno, neovisno i stručno. A ikona Svetog Nikole možda i pomogne. Kako gospodin Halil kaže, ako niste grešni? Miješa religiju i pravosuđe, valjda ako nema dokaza protiv vas. U cjelosti se slažem sa stavovima uvaženog kolege Branka Perića, prenos nadležnosti odgovara svima. Ja sam ga pokušala spriječiti, već sam to skupo platila? Napomena: samo se pitam šta moja porodica ima sa ovim? Ima još mnogo toga, ali za sada stručna pravosudna zajednica neka analizira ovaj dio o kojem sam za sada pisala”, istakla je Tadić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare