Sport

Gori u Madridu, Real i Atletico na ivici sukoba: Kraljevi poludjeli, pakt o nenapadanju prekršen

Veliki madridski rivali Atletico i Real u napetom su suživotu već desetljećima. Netrpeljivost je vječna, a intenzitet varira od razdoblja do razdoblja.

Nakon nekoliko godina podnošljivih odnosa, čini se da napetost opet raste. Zakuhalo se kada je Atletico odbio napraviti špalir prvaku, a nije čestitao Realu niti putem društvenih mreža na osvajanju španskog prvenstva i Lige prvaka.

Prekršen pakt o nenapadanju

Proključalo je nakon Realova osvajanja Lige prvaka i kontroverznih izjava Thibauta Courtoisa, bivšeg golmana Atletica i sadašnjeg Realova portira, na koje su pobješnjelo reagirali i čelnici i navijači Atletica.

Belgijac je izjavio da je ovaj put bio na prvoj strani historije, a navijači Atletica odgovorili su razbijanjem ploče se njegovim imenom na klupskoj stazi legendi ispred Wanda Metropolitana.

Posljednjih dana situacija se opasno zategla na institucionalnoj razini. Postoji opasnost da se prekine dugogodišnji pakt o nenapadanju. Prema tom sporazumu oba kluba obavezala su se da neće međusobno vrbovati suparničke mlade igrače. Primirje je trajalo godinama, no čini se da mu je došao kraj.

Real i Atletico na ratnoj stazi

Cadena SER došla je do informacije kako je ovaj dogovor pod velikim znakom pitanja. Real je navodno razotkrio Atleticovo kontaktiranje s nekim igračima iz svojeg omladinskog pogona.

Čelnici Real stoga su promptno zakazali sa sastanak s predstavnicima Atletica kako bi vidjeli je li potrebno preispitati pakt o nenapadanju.

Puno toga govori da se Atletico i Real vraćaju na ratnu stazu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare