Region

Gotova inspekcija u Hitnoj službi. Proširena istraga o smrti novinara Matijanića

Inspekcija Ministarstva zdravstva Hrvatske, koju je ministar Vili Beroš najavio još u subotu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića, proširila se s KBC-a Split i splitske Hitne službe i na ordinaciju obiteljske medicine.

“Jutarnji list” piše da je za konačni zaključak je li bilo propusta u postupanju i liječenju Matijanića važno ono što će se utvrditi kod porodičnog ljekara.

Navodi se da inspekciju zanima zašto se Matijanić nije vaksinicao protiv korone, posebno u kontekstu činjenice da je bolovao od Sjogrenovog sindroma i intersticijske bolesti pluća te sumnje na još dvije autoimune bolesti.

Kod porodičnog ljekara će se utvrditi sve o navedenim bolestima te jesu li Matijaniću bile propisane terapije i to kakve.

Provjerit će se i kakva je bila dostupnost ljekara porodične medicine, odnosno je li se Matijanić, nakon što je otkrio da je zaražen koronom, javljao svom ljekaru i kakve je upute od njega dobio. Je li bio pregledan, dobio uputnicu za bolnicu ili nešto treće.

Na koncu navode da je jučer završen inspekcijski nalaz u splitskoj Hitnoj službi, a još traje u KBC-u Split i ordinaciji ljekara porodične medicine. Tek kada se sve pregleda, moći će se dati konačan zaključak, a to se očekuje do kraja sedmice, prenosi Index.hr.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare