Vijesti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić krenula u obračun s korupcijom

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila je da će Grad pristupiti Registru zaposlenih u KS, Registru imenovanih lica u KS i Registru podataka o javnim nabavkama u KS.

“Rekla sam NE korupciji u Gradskoj upravi!

Obećala sam punu transparentnost i nultu stopu tolerancije na korupciju, danas sam potpisala Sporazum o suradnji na aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije, koji je Grad Sarajevo ranije odbijao potpisati.

Zahvaljujem Erduanu Kafedžiću i Eriku Larsonu ispred Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS na saradnji, učiniti ću sve što mogu da osiguram punu transparentnost u radu Gradske uprave u skladu sa evropskim standardima.

Grad Sarajevo će pristupiti:

Odluci o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo,
Odluci o Registru imenovanih lica u Kantonu Sarajevo,
Odluci o Registru podataka o javnim nabavkama koje provode institucije čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Ovim će se uspostaviti Registar zaposlenih u organu uprave Gradu Sarajevu, Registar imenovanih u organu uprave Gradu Sarajevu i Registar podataka o javnim nabavkama koje provodi organ uprave Grad Sarajevo, a u cilju povećavanja transparentnosti rada organa uprave Grada Sarajeva. Sporazum će stupiti na snagu kada ga potvrdi Gradsko vijeće Grada Sarajeva”, objavila je Karić.Povezani postovi: