Sport

Granit Xhaka bi ipak mogao biti kažnjen. FIFA pokrenula istragu

Granit Xhaka jučer je ponovo bio prilično eksponiran, što bi moglo značiti i kaznu FIFA-e.

Švicarski reprezentativac albanskih korijena imao je mnogo verbalnih sukoba sa nogometašima Srbije. Oni su "nasjeli" na provokacije inače odličnog veznjaka u odlučujućem susretu za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u nogometu.

Švicarci su slavili sa 3:2 i izborili nokaut-fazu u Kataru. Ekipa Srbije se vraća kući.

Rezervni golman Srbije Predrag Rajković skočio je s klupe dok ga je Xhaka uhvatio za međunožje i okrenuo se prema klupi Srbije, prenosi Nogomania.

Veznjak "Orlova" Vanja Milinković-Savić uhvatio ga je za vrat. Blizu fizičkog obračuna s njim bio je i napadač Aleksandar Mitrović.

Xhaka se tu nije smirio. Uhvatio se u koštac i sa mladim bekom Nikolom Milenkovićem.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu. U najgorem slučaju Xhaka bi mogao biti i suspendiran.

Xhaka je rivale dodatno razjario proslavom pobjede.

To je radio tako što je obukao dres da je na prsima iznad broja 26 pisalo “Jashari”:

“Ne, nema nikakve političke pozadine. To je moja posveta saigraču Jashariju. Došao je u mlad u ekipu (20). Ja sam bio u situaciji kao on i zaslužuje poštovanje. Provodimo puno vremena zajedno. Zato sam njemu u čast nosio dres s prezimenom Jashari.”

Spomenuti nogometaš je mladi veznjak Ardon Jashari, koji je u reprezentaciji Švicarske na SP-u. Također je Albanac, ali iz Makedonije.

Međutim, srbijanski navijači i mediji, tvrde da je ovo samo posljednja u nizu Xhakinih provokacija i uvreda na njihov račun.

Jashari je naime za kosovske Albance legendarno, a za Srbe zloglasno prezime na spomen kojeg niko od njih ne pomisli na mladog nogometaša Luzerna, nego na Adema Jasharija.

Osnivača i vođu Oslobodilačke vojske Kosova.