Vijesti

GRAS: U četvrtak izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu

Kantonalno Javno Komunalno Preduzeće "Gradski saobraćaj" (KJKP GRAS) obavještava korisnike da će zbog privremene obustave saobraćaja u ulicama Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Zvornička, Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Bulevar Meše Selimovića, u četvrtak, 1. jula od 11,30 do 13 sati doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

Zbog svečanog defilea pripadnika Federalnog MUP-a doći će do privremene obustave saobraćaja u navedenim ulicama, a tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola, saopćeno je iz GRAS-a.

Autobuske linije 27e Drvenija-Hrasnica i 31e Vijećnica-Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije i u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom, a na ustaljenu trasu će se ponovno uključivati u skladu sa uputama pripadnika MUP-a odnosno u zavisnosti od situacije na terenu.

Na trolejbuskim, autobuskim i minibuskim linijama koje djelimično prolaze ili presjecaju trasu kretanja kolone može doći do kraćih zastoja ili manjih preusmjerenja u skladu sa uputama pripadnika MUP-a.

Regulaciju saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS etapno u zavisnosti od brzine prolaska učesnika defilea.