Šarena planeta

Grcima smetaju turisti iz Srbije: Dolaze s vrećama paprika, kuhaju ih u apartmanu i tako uštede na struji

“Jao, Evropa! Udari šamar, ali mi pusti ajvar”, pjevao je Tonči Huljić s Madre Badessom 2016. godine, nekoliko godina prije nego što su naši Srbi masovno počeli odlaziti na odmor u Grčku.

Netom prije kraja sezone, unajmili bi znatno jeftiniji smještaj u Grčkoj pa usput, u pauzama od kupanja, skuhali i zimnicu. Tzv. “ajvar turizam” dosegnuo je svoj vrh 2019. godine, kada su grčki ugostitelji prvi puta progovorili o ovom problemu.

Brojne su agencije tada primile su žalbe gostiju koji iznajmljuju apartmane nakon što ih napuste Srbi koji unutra prave ajvar i džem od marelice. Sada se, prema izvještaju srbijanskih medija, problem ponavlja.

Naime, jedna srbijanska turistička agencija otkrila je da u posljednje vrijeme ponovno imaju problema – Grci se stalno žale na turiste iz Srbije.

“Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u vrećama. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj”, rekli su iz agencije za srbijanske medije te nadodali da ne samo da ne gube vrijeme na tradicionalno pripremanje zimnice kod kuće, već i ne troše vlastitu struju, već tuđu.

No, nisu samo “paprikaši” problem, već i tinejdžeri koji najčešće pod stolom hotelskog restorana dolijevaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare