Svijet

Grenell stao ukraj nagađanjima: Laž je da se u Bijeloj kući razgovaralo o podjeli Kosova

Specijalni izaslanik Bijele kuće za pregovore Srbije i Kosova Richard Grenell demantovao je na Twitteru da je sa predsjednicima Srbije i Kosova u Bijeloj kući nedavno razgovarao o sporazumu dvije strane zasnovanom na principu podjele Kosova.

Mišljenje da je razgraničenje bilo tema sastanka je u razgovoru za Glas Amerike iznio američki analitičar Edward Joseph, predavač na univerzitetu John Hopkins.

“Lažna vijest. O tome se nikada nije razgovaralo u mom prisustvu. Edward Joseph je ovdje nepromišljen”, twittovao je Grenel.

Richard Grenell je nekoliko puta na Twitteru negirao navode da požuruje Beograd i Prištinu u postizanju sveobuhvatnog sporazuma, ali i potvrđivao da podržava rješenje, koje usaglase učesnici pregovora.

Poslije Grenella, takođe na Twitteru, reagovao je i predsjednik Kosova Hasim Tachi, koji je poručio da je “razočaravajuće vidjeti kako neki analitičari tako lako stvaraju svoje izmišljene planove (razmjena teritorije, podjela, autonomija) i pripisuju ih onima koji pokušavaju da postignu istorisjki sporazum između Kosova i Srbije”.

“Širenje lažnih planova i vesti, neće pomoći u ovom procesu”, zaključio je Tachi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare