Životni stil

Greške kod pravljenja pire krompira: Evo kako postići najbolju teksturu

greške kod pravljenja pire krompira pire krompiru drvenoj zdjeli

Pire krompir se, barem na našem području, priprema tako da se krompiri skuhaju u vodi, dodaje se so, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. No, čini se da su to greške kod pravljenja pire krompira.

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. Na TikToku se pojavila nešto drugačiji recept koji je oduševio mnoge.

Ona krompir skuha u mlijeku. Kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, so i malo bibera. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.