Vijesti

Grujičić divlja: RS mora da se osamostali, BiH više ne liči na državu. Nema života s onima koji omalovažavaju Srbe

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je za Srnu da je današnja odluka Suda BiH o odbacivanju žalbi na odluku Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, nakon pritisaka i harange koja je vođena prethodnih mjeseci, bila očekivana.

“Žalili smo se, a unaprijed smo znali da će politički korumpirani, pristrasni i antisrpski Sud BiH donijeti ovakvu odluku. Ipak, imali smo minimum nade da će proraditi savjest i profesionalizam sudija da donesu pravičnu odluku i odbace neargumentovanu odluku o poništavanju izbora u Srebrenici, ali očito u ovom sastavu sudskog vijeća nema ni savjesti, ni profesionalnosti, ni odgovornosti”, rekao je on.

Grujičić je dodao da se pokazalo da je riječ o političkom sudu za kažnjavanje Srba u svim oblastima.

On ovakvu odluku CIK-a, kao i današnju Suda BiH, smatra skandaloznom i sramotnom te dodaje da se pokazalo da se pravnim nasiljem želi obespraviti srpski narod, poništiti njegova prava i izborna volja i ostvariti ciljevi i prijetnje bošnjačke strane da Srbima nije mjesto u BiH.

Prema njegovim riječima, ovo je politička poruka da se u BiH moraju slušati bošnjački stavovi i da srpski narod nema pravo na svoj izbor, s čime se Srbi nikada neće pomiriti.

“Ovim skandaloznim, pristrasnim odlukama se pokazuje da BiH ne liči na državu i da Republika Srpska mora da se osamostali, jer nema života s onim koji omalovažava, osuđuje i ignoriše sve što je srpsko želeći da nametne apsolutnu vlast i zakone koji odgovaraju samo Bošnjacima”, ocijenio je Grujičić.

Govoreći o daljnjim aktivnostima, on je pojasnio da će se odmah krenuti u pripreme za ponavljanje lokalnih izbora u Srebrenici.

“Na ponovljenim izborima još ubjedljiviije ćemo pobijediti, a onda ćemo pokrenuti tužbe protiv onih koji su neodgovornim odlukama doveli do paralize rada Opštine i neizvršavanja njenih obaveza zbog neusvajanja budžeta i drugih odluka koje je trebalo da donese novi skupštinski sastav”, poručio je Grujičić.

On je kao zajednički kandidat svih srpskih stranaka za načelnika srebreničke opštine na poništenim izborima imao 1.200 glasova više u odnosu na zajedničkog bošnjačkog kandidata Aliju Tabakovića.

Sud BiH odbacio je žalbe na odluke CIK-a kojima se poništavaju izbori u Doboju i Srebrenici, zbog čega će u ova dva grada izbori biti ponovo održani.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare