Sport

Guardiola neočekivano kritikovao Superligu. Glasnogovornik Citya mu prekinuo press-konferenciju

Pep Guardiola je u potpuno neočekivanom nastupu kritizirao model Superlige koji već dva dana ne silazi s naslovnica svjetskih medija.

Trener Cityja prva je osoba iz toga kluba koja je javno prokomentirala Cityjevo učestvovanje u formiranju Superlige zajedno s još pet engleskih i šest evropskih klubova.

“To nije sport ako rezultati u tom natjecanju ništa ne znače. To nije sport ako je klubovima nastup zagarantiran i nema nikakve veze ako gubiš utakmice. Nije pošteno da se neki klub bori i radi kako bi došao do vrha i onda ne može ući u tu ligu jer je ona rezervirana za druge klubove. Ljudi koji su osmislili to natjecanje imaju obvezu i dužnost im je da što je prije moguće objasne čitavom svijetu po kojem kriteriju su neki klubovi odabrani, a neki nisu. Kako je moguće da u Superligi nema Ajaxa, kluba s četiri naslova evropskog prvaka”, rekao je Guardiola na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Aston Ville.

PROČITAJTE  Predsjednik FK Željezničar: Do početka 2022. godine trebali bi imati novog investitora

Superliga je bila glavna tema njegove konferencije i, iako je nekoliko puta rekao da još nema dovoljno informacija o tom natjecanju, nastavio je s kritikama.

“Da se razumijemo, svi rade u vlastitom interesu. Premier liga to radi, Uefa također i ona je kriva što je do ovoga došlo. Morali su ranije komunicirati s klubovima i raditi na rješenju problema. Za sve nas trenere ovo je neugodna situacija i mislim da bi predsjednici klubova mogli puno više reći nego mi. Ja bih volio da predsjednik našega kluba objasni zašto je donio ovu odluku. Ja podržavam ovaj klub i njegov sam dio, ali isto tako imam pravo na vlastito mišljenje”, rekao je Španac.

PROČITAJTE  Guardiola vrištao u lice svojoj zvijezdi: "Nisi napravio šta sam rekao"

Iako je Guardiola bio voljan i dalje komentirati Superligu, Cityjev glasnogovornik je prekinuo njegovu press konferenciju očito ne očekujući takve komentare glavnog trenera.

Guardiola je i ranije komentirao osnivanje natjecanja poput Superlige i tad je rekao:

“Ne smijemo ubiti Premier ligu ni nogomet na nižim razinama. Lokalne lige ne smiju nestati. Ono što bismo trebali napraviti, jest ojačati svaku evropsku ligu smanjivanjem broja klubova koji se u njoj natječu. Kvaliteta treba biti ispred kvantitete”.Povezani postovi: