Sport

Guardiola neočekivano kritikovao Superligu. Glasnogovornik Citya mu prekinuo press-konferenciju

Pep Guardiola je u potpuno neočekivanom nastupu kritizirao model Superlige koji već dva dana ne silazi s naslovnica svjetskih medija.

Trener Cityja prva je osoba iz toga kluba koja je javno prokomentirala Cityjevo učestvovanje u formiranju Superlige zajedno s još pet engleskih i šest evropskih klubova.

“To nije sport ako rezultati u tom natjecanju ništa ne znače. To nije sport ako je klubovima nastup zagarantiran i nema nikakve veze ako gubiš utakmice. Nije pošteno da se neki klub bori i radi kako bi došao do vrha i onda ne može ući u tu ligu jer je ona rezervirana za druge klubove. Ljudi koji su osmislili to natjecanje imaju obvezu i dužnost im je da što je prije moguće objasne čitavom svijetu po kojem kriteriju su neki klubovi odabrani, a neki nisu. Kako je moguće da u Superligi nema Ajaxa, kluba s četiri naslova evropskog prvaka”, rekao je Guardiola na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Aston Ville.

Superliga je bila glavna tema njegove konferencije i, iako je nekoliko puta rekao da još nema dovoljno informacija o tom natjecanju, nastavio je s kritikama.

“Da se razumijemo, svi rade u vlastitom interesu. Premier liga to radi, Uefa također i ona je kriva što je do ovoga došlo. Morali su ranije komunicirati s klubovima i raditi na rješenju problema. Za sve nas trenere ovo je neugodna situacija i mislim da bi predsjednici klubova mogli puno više reći nego mi. Ja bih volio da predsjednik našega kluba objasni zašto je donio ovu odluku. Ja podržavam ovaj klub i njegov sam dio, ali isto tako imam pravo na vlastito mišljenje”, rekao je Španac.

Iako je Guardiola bio voljan i dalje komentirati Superligu, Cityjev glasnogovornik je prekinuo njegovu press konferenciju očito ne očekujući takve komentare glavnog trenera.

Guardiola je i ranije komentirao osnivanje natjecanja poput Superlige i tad je rekao:

“Ne smijemo ubiti Premier ligu ni nogomet na nižim razinama. Lokalne lige ne smiju nestati. Ono što bismo trebali napraviti, jest ojačati svaku evropsku ligu smanjivanjem broja klubova koji se u njoj natječu. Kvaliteta treba biti ispred kvantitete”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare