Vijesti

Hadžibajrić i Karić obišli Ilidžu: Ponudili pomoć u borbi protiv poplava

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obišli su sinoć neke od poplavom ugroženih dijelova Općine Ilidža.

Obilne padavine uzrokovale su poplave u brojnim naseljima, te je stanovništvo evakuisano.

Restoran Brajlović

Kako je kazao načelnik Hadžibajrić, situacija u Starom Gradu je zasad stabilna, “ali ne možemo ostati nijemi i slijepi na nevolje naših sugrađana u drugim općinama”.

“Slike koje smo vidjeli iz pojedinih sarajevskih naselja opominju nas koliko smo nemoćni pred silom prirode. Sinoć sam sa gradonačelnicom Karić posjetio Općinu Ilidža i uvjerio se u razmjere ove katastrofe. Općina Stari Grad spremna je pružiti pomoć Općini Ilidža kako bi se iznijeli sa ovom teškom situacijom. Možemo se uključiti u pomoć građanima u vidu paketa hrane, vode, higijenskih potrepština, ali i sa materijalno-tehničkim sredstvima naše civilne zaštite. Ovo je vrijeme kada moramo pokazati solidarnost jednih prema drugima i želim poručiti da na nas mogu računati,“ poručio je načelnik Hadžibajrić.

Gradonačelnica Karić je jučer, tokom obilaska lokacija u Starom Gradu, izjavila da je Grad Sarajevo spreman da sarađuje sa svim općinskim načelnicima i pruži pomoć.

Istakla je da je Gradu Sarajevo i sarajevskim općinama usljed situacije s poplavama pomoć ponudio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, kao i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare