Politika

Hadžikadić opleo po Milanoviću: Svoje frustracije i nacionalističke težnje liječite negdje drugo

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Paltforme za progres i član Koalicije Država Mirsad Hadžikadić putem zvaničnog Facebook profila osvrnuo se na Facebooku na posljednje izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Podsjetimo, Milanović je izjavio da je za njega “izdajnik ako neko iz Hrvatske glasa za sankcije Dodiku”.

Između ostalog, on je naveo da je Milanović politički konvertit koji se u procesu prelaska sa lijevog, na krajnje desni politički spektar, negdje izgubio.

“Veliki je izazov zdravom razumu upratiti putanju misli Zorana Milanovića. Definitivno, riječ je o političkom konvertitu koji se u procesu prelaska sa lijevog, na krajnje desni politički spektar, negdje izgubio. A, da proces lutanja nije dovršen, Milanović nas je podsjetio i juče. Nekada je govorio kako je „proslava dana RS-a najgori mogući izabrani datum, nakon kojeg su uslijedili grozni zločini i da slaviti to kao ‘sveto začeće’ jedne paradržave, nije politički pametno“. Čak je dodao da je „RS trebalo vojno uništiti“, kazao je Hadžikadić.

PROČITAJTE  Čović: Izbori će se održati po planu, rekao sam Schmidtu da bi bilo kakvo nametanje odluke bilo katastrofalno

Naveo je kako je Milanović jučerašnjim izjavama “izigravao glasnogovornika Milorada Bosanca, na način da bi mu i sam Vučić pozavidio”.

“Neko bi rekao da se radi o podvojenoj ličnosti. Meni se čini da se radi o čovjeku koji pokušava opravdati saradnju HDZ-a i Milorada Bosanca Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a s druge strane, ne izazvati ljutnju tih istih Hrvata koji su etnički očišćeni iz entiteta RS. Čovjeku bez ideologije i etike”, kazao je on dodavši:

“Činjenica da Zoran Milanović ne poštuje moralne ni ideološke vrijednosti i da mu očito nije jasna ni vlastita ideologija. Nije opravdanje i ne daje mu za pravo rigidno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, na način kako to nijedan predsjednik HDZ-a do sada nije činio. Hoće Zoran biti većim Hrvatom od Tuđmana. Gospodine Milanoviću, svoje frustracije i nacionalističke težnje liječite negdje drugo, ne na Bosni i Hercegovini i njenim građanima”, zaključio je Hadžikadić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare