Sport

Hadžikadunić uoči duela u Finskoj: Želim svih 12 bodova iz četiri utakmice

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić sa nestrpljenjem čeka prvu utakmicu na otvaranju Lige nacija.

Kaže da se u Trening centru NSBiH u Zenici dobro radilo, očekivanja su velika a prije polaska u Finsku najavio je šta želi:

„Ja bih da osvojimo svih 12 bodova iz ove četiri utakmice. Treba biti optimističan i razmišljati na taj način. To treba da nam bude cilj“, kaže stoper “Zmajeva”, prenosi NSBiH

Prva prepreka je Finska, kako je savladati?

„Oni su dobra ekipa, ali i mi smo. Mislim, da ako mi radimo to što treba, kao što smo pokazali u nekim utakmicama protiv jakih reprezentacija, možemo da pobijedimo svaki tim. Sada to treba da ponovimo, da imamo kontinuitet i onda neće biti problema.

Važno je da se fokusiramo na nas same, našu igru i ono što najbolje možemo uraditi. Ovdje smo imali teške i jake treninge što je i normalno jer kako se bliži utakmica tako je sve lakše. Moramo ispraviti nedostatke, igrati hrabro, biti jedinstveni i mislim da možemo proći dobro“.

Dosta igrača je na ovom okupljanju, kako provodite vrijeme?

„Ovo je prilika da se svi bolje upoznamo. Uglavnom vrijeme provodimo trenirajući i u razgovorima. Lijepo je kad se družiš sa novim igračima, čuješ kako oni razmišljaju i gledaju na igru, zadatke u ekipi. Kad dođem u Bosnu i obučem ovaj dres sa grbom, ponosan sam i jedva čekam da istrčim na teren“.

Sa Malmeom si osvojio Kup Švedske nakon boljeg izvođenja penala. Šta, po tvom mišljenju, je presudno u tim trenucima, mentalna snaga ili sreća?

„Mislim da je i jedno i drugo važno. Treba imati malo sreće ali i biti mentalno jak te dobro procijeniti gdje ćeš pucati loptu. Imali smo malo sreće i eto pobijedili smo. U takvim stresnim situacijama moraš imati veliko samopouzdanje i biti “hladan“.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare