Svijet

Hakirao NASA-u da nađe dokaz o vanzemaljcima pa otkrio nešto nevjerovatno: Amerikanci ovo moraju objasniti

Haker koji je provalio u NASA-ine računare kako bi pronašao dokaz o NLO-ima, tvrdi da je među hiljadama drugih fotografija otkrio sliku misteriozne vanzemaljske letjelice u obliku cigare.

Britanski cyber istražitelj Gary McKinnon optužen je da je počinio “najveći vojni računarski “hack” svih vremena” kada je provalio u 97 računara američke vlade.

Američki tužitelji tražili sukaznu zatvora do 60 godina, ali je njegovo izručenje iz Velike Britanije blokirano nakon desetogodišnje pravne bitke i on je i dalje slobodan čovjek.

Sada 56-godišnji Gary je rekao da nije učinio ništa nažao i da je samo tražio dokaze da američka vlada aktivno prikriva NLO-e.

Ispričao je za The Sun Online da ga je ono što je otkrio ostavilo “zaprepaštenim” dok je naišao na hiljade fotografija tokom svog istraživanja.

“Činjenica je da na našem nebu lete objekti koje ne razumijemo, također je činjenica da postoje naučni, obavještajni i vojni odjeli koji proučavaju te objekte”, rekao je Gary.

U dosjeima je bilo hiljade fotografija

Gary – poznat kao “Solo” na internetu – tvrdi da je pronašao jednu posebno upečatljivu fotografiju: sliku letjelice u obliku cigare snimljenu na satelitskoj fotografiji. Činilo se kao vrlo krupna slika objekta u svemiru, s kupolama čudnog oblika sa svih strana.

Slika je bila jedina koju je Gary uspio vidjeti prije nego što je izgubio vezu. Ali u dosjeima je, kaže, bilo još hiljade fotografija.

Gary je pokušavao dokazati tvrdnje bivše zaposlenice Nase Donne Hare koja je tvrdila da su satelitske slike često očišćene od NLO dokaza u svemirskom centru Johnson.

Tvrdi da je pronašao četiri mape koje su nazvane “filtrirano”, “nefiltrirano”, “obrađeno” i “sirovo” u sistemima u zgradi 8.

Zahvaljujući svojoj bolno sporoj dial-up vezi, kaže da je uspio izvaditi samo jednu sliku iz mape prije nego što je prekinuta daljinska veza i da je izgubio priliku za ispis zaslona.

“Bio sam potpuno zapanjen i te su mape imale još hiljade slika”, rekao je Gary za The Sun Online.

Sada kada se rasprava oko NLO-a pojačava nakon javne rasprave o fenomenima u Washingtonu, Garyjev hack i ono što tvrdi da je pronašao ponovno su u centru pažnje.

Gary, međutim, ne misli da će novi val interesa dovesti do daljnjeg otkrivanja i sumnja u motivaciju iza toga.

“Rasprava uopće nije značajna za razotkrivanje, ova saslušanja, paneli za raspravu i slično nikada nisu plodonosni za otkrivanje, rekao je.

“Ne smijemo zaboraviti vojni način razmišljanja – nepoznato je ili potencijalna prijetnja ili potencijalno oruđe koje treba upotrijebiti. Otkrivanje dolazi od svjedoka, a ne vojske ili vlade, sve što nam daju su laži”

SAD prikrivaju informacije o NLO-ima

Vjeruje da SAD prikrivaju informacije o NLO-ima – bilo zato što su letjelice toliko napredne da su izvan ljudskog shvatanja ili su uspjele izvući tajnu tehnologiju iz tajanstvenih objekata koje žele zadržati skrivenima..

Gary vjeruje da je dokazao Hareinu priču i svoj hack smatra ispunjenom misijom. Ali ono što je uslijedilo bilo je deset godina pakla dok su ga SAD pokušavale natjerati da se ‘suoči s muzikom.’

Pravna noćna mora

Gary je uhapšen 2002. i ponovno 2005. na zahtjev SAD-a. Policija je s njim razgovarala i optužen je da je 11. septembra 2001. počinio štetu u vrijednosti od 700.000 dolara i ometao dosjee američkih zračnih snaga.

Američki dužnosnici optužili su ga da je provalio u desetke računara američke vojske, mornarice, ratnog zrakoplovstva i Ministarstva odbrane, kao i 16 NASA računara – pa čak i uništio mrežu od 2000 strojeva.

Prijete mu desetljeća zatvora ako bude osuđen i vjeruje da bi ga vlasti čak pokušale pogubiti zbog njegovih djela.

Bilo bi mi jako teško i obećali su da će me kazniti ‘maksimalno’ ako ne pristanem na izručenje, rekao je.

“Jedan od njih je čak rekao da ga žele ‘vidjeti kako se prži’ u referenci na električnu stolicu.”

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pristala ga je izručiti 2006., što je dovelo do godina žalbi i kampanje visokog profila. Dobio je bitku za slobodu u oktobru 2012. godine kada je ministrica unutrašnjih poslova Theresa May blokirala njegovo izručenje, navodeći njegov Aspergerov sindrom.

Zatim je dva mjeseca kasnije direktor javnog tužitelja Kier Starmer potvrdio da neće biti procesuiran u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Gary inzistira da su njegovi motivi bili bezopasni – i tvrdi da je uspio provaliti u računare samo zato što su se oslanjali na nezaštićene verzije Windowsa.

Ne vjeruje da je još uvijek na radaru američkih i britanskih vlasti, rekavši da imaju “važnije stvari o kojima treba brinuti od jednokratnog hakera”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare