Sport

Haos na Formuli 1: U nekoliko uvodnih minuta desilo se incidenata dovoljno za deset utrka!

Kakva drama na Velikoj nagradi Saudijske Arabije! U nekoliko uvodnih minuta u pretposljednjoj utrci sezone vidjeli smo incidenata dovoljno za 10 utrka. Krenimo redom.

Hamilton je odlično startao, kao i Bottas, pa su Mercedesi uvjerljivo držali vrh, dok ih Verstappen nije na trećoj poziciji nimalo ugrožavao. Međutim, u 10. krugu mladi Schumacher je udario u ogradu, na stazu je ušao safety car, Mercedesi su otišli u boks, dok je Verstappen ostao na stazi. To je, pokazalo se, bio odličan izbor, utrka je uskoro bila prekinuta, jer se probijena ograda morala popraviti.

U novom startu, ovaj put letećem, Hamilton je zaobišao Verstappena, ali je Nizozemac izašao izvan staze, skratio kut Hamiltonu, te vratio prvu poziciju, ali na jako sumnjiv način. U međuvremenu je sve to iskoristio Esteban Ocon te se probio naprijed. No, iza je došlo do sudara i do novog prekida.

U boksu su krenuli pregovori, jer su suci utrke ponudili Verstappenu da starta drugi, iza Hamiltona. Dobro ste pročitali, ponudili su mu!? No, zaboravili su na Ocona pa je kasnije došla druga ponuda po kojoj je Ocon prvi, Hamilton drugi, a Verstappen treći. I ta ponuda je prihvaćena, jer očito su se u Red Bullu bojali teže kazne za Verstappena, javljaju Sportske novosti.

Utrka je krenula i po treći put, a Max Verstappen je izašao kao da ide na raketni pogon te je odmah preuzeo vodeću poziciju. Hamilton je pao na treće mjesto, a hrabri Ocon još se jednom vratio na vrh. No, tamo nije dugo izdržao, pretekao ga je Verstappen, a onda i Hamilton, tako da ponovno gledamo okršaj dva najbolja vozača na svijetu…

Hamilton je najbrži na stazi, ali kad god pripremi napad na Verstappena na stazi se dogodi neki incident. Nakon trećeg nastavka, dva puta se na stazi "pojavio" virtualni safety car. Nizozemac zasad ima jako puno sreće na stazi…