Svijet

Haos u Beču: Austrijanci protiv lockdowna. Policija hapsila demonstrante

Dan pošto je austrijska vlada odlučila da od ponedjeljka uvede lockdown za sve građane i obaveznu vakcinaciju od 1. februara, protivnici korona mjera organizovali su proteste u centru Beča.

Više hiljada ljudi okupilo se u centru grada, na nekoliko lokacija, a najveći skup je na trgu Heldenplac, gdje je na protest pozvala Slobodarska partija Austrije (FPO).

Među okupljenima je i jedan od prvih “antivaksera” Martin Ruter koji je rekao da “to više nema veze sa demokratijom i da neće dozvoliti nametanje vakcine”.

PROČITAJTE  Novinarka vrijeđala Erdogana. Uhapšena je i sada joj prijeti zatvor

Skup obezbjeđuje 1.300 bečkih policajaca, koji kontrolišu nošenje maski, budući da učesnici, prema važećim epidemiološkim mjerama, moraju da nose FFP2 maske. Uoči skupova, policija je upozorila na moguće učešće i ekstremnih desničara, što se već dešavalo na ranijim protestima u prvoj polovini godine.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je bilo ispisano “Nevakcinisan” i “Ovako je počelo 1938. godine”. Uhapšeno je nekoliko osoba, a glasnogovornik policije je kao razlog naveo prekršaje i pružanje otpora policijskim naredbama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare