Vijesti

Haos u Mostaru. Navijači Zrinjskog palili po Donjoj Mahali, jedan Ultras kritično

U večernjim satima, nakon iftara, u Mostaru se desio incident nakon kojeg je navodno jedan navijač Zrinjskog u kritičnom stanju.

Sve se dogodilo iznenada. Najžešći navijači Zrinjskog, njih nekolicina upali su u Donju Mahalu te počeli paliti baklje i praviti nered, što je uznemirilo lokalno stanovništvo koje je prema informacijama do kojih je došao naš portal, spontano počelo izlaziti iz kuća, pa je nastao opšti metež.

Grupa Ultrasa nastojala je pobjeći izrevoltiranim komšijama no jedan je koji se odvojio navodno je dospio šaka stanovnicima Mahale i navodno se nalazi u kritičnom stanju.

Sve ovo zbilo se nakon što jučerašnjih utakmica Premijer lige u nogometu, u kojima je Velež prvo pobijedio Krupu i zasjeo na drugo mjesto premijerligaške tabele, da bi nakon toga Zrinjski sa Sarajevom odigrao neriješeno 1:1.

Podsjetimo, prije nekoliko dana dva policijska službenika premlatila su građanina Mostara za kojeg se špekulira da je odranije poznat kao navijač Zrinjskog, što je izazvalo revolt stanovnika grada na Neretvi.Povezani postovi: