Region

Haos u Srbiji: Oko grada i po selima padaju dronovi i bespilotne letjelice, sve je povezano s Kinom?

Vojna bespilotna letjelica sletjela je u utorak na groblje u selu Obrva kod Kraljeva u Srbiji. Istog dana, u selu Tavnik, u dvorište kuće, sletio je i vojni dron. Oba ova sela nalaze se neposredno pored vojnog aerodroma Lađevci. Na mjestu pada, koje se nalazi u centru sela, sreća je što u krugu od 200 metara nema kuća.

Na groblju u selu Obrva, u utorak oko 14 sati sletjela je bespilotna letjelica. Zvuk lošeg rada motora, odmah je alarmirao mještane koji žive u tom dijelu sela, piše Nova.rs.

Kažu da kada su vidjeli da se otvorio padobran, shvatili su da nešto nije u redu sa njom.

„Mislio sam prvo da se nešto uvježbava. Čuo sam kako trokira motor na letelici. Kada se ugasio, a ubrzo nakon toga sam i video sam kako se otvara padobran, shvatio sam da sa letelicom nešto nije u redu“, priča Milan Srećković iz Obrve.

Prema riječima mještana okolnih sela, prije par meseci, još jedan sličan slučaj se dogodio u selu Mrsać. I tada je bespilotna sletela, ali na sreću ne napravivši nikakvu štetu.

Prilikom izvođenja vježbe na aerodromu Lađevci, u utorak je neplanirano sletio dron u dvorište kuće u selu Tavnik.

Iako vlasnici nisu željeli da imenom i prezimenom govore o ovom slučaju, ispričali su da je dron sletio u dvorište.

Inače, u poslednjih nekoliko mjeseci, meštani sela u okolini aerodroma Lađevci kažu da su više puta vidjeli kako dronovi slijeću po okolnim njivama. Ali, niko nikada nije uspio da snimi događaje, jer ih je vojska vrlo brzo locirala i odnosila.

Prema našim saznanjima, na aerodromu se nalazi grupa vojnih eksperata iz Kine. Postoji mogućnost da se uvježbava oprema koja je uvezena iz Kine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare