Harrisona Forda podmladili za novu ulogu uz pomoć računara Harrison Ford na slici vide se ramena u sceni iz Indiana Jonesa šešir kaki košulja
Film

Harrisona Forda u novom Indiana Jonesu podmladili uz pomoć računara: ‘Malo je sablasno’

U uvodnoj sceni petog nastavka Indiana Jonesa, smještenoj u 1944. godini, Harrisona Forda, glavnog junaka, pomladili su uz pomoć računara, a rezultatom je iznenađen i sam glumac.

“Ovo je prvi put da vidim nešto ovakvo i da vjerujem u to što gledam. Malo je sablasno. Mislim da čak i ne želim znati kako funkcionira, ali funkcionira”, komentirao je Harrison Ford suočavanje licem u lice s mlađim sobom.

Dorađeno na temelju arhivskih snimki mladog Harrisona Forda

Za pomlađivanje glavnog lika koristilo se nekoliko tehnika. Uključujući softver koji je svježe snimljeni materijal doradio na temelju arhivskih snimki mladog Harrisona Forda.

“Nadam se da ćete samo pogledati i reći: O moj Bože, upravo su pronašli stare snimke. Ovo je nešto što su snimili prije 40 godina”, kaže producentica Kathleen Kennedy.

Reditelj James Mangold želio je u petom nastavku filma zadržati jednaku vibru kao i njegovi prethodnici Steven Spielberg i George Lucas.

“Želio sam publici omogućiti eksploziju adrenalina”, poručio je Mangold za Empire.

U kinima iduće godine

Film će zbog toga započeti u 1944. godini, u dvorcu prepunom nacista. Prije negoli se junak nađe u sadašnjosti, svratit će još u 1969. godinu. U vrijeme kada Amerikanci očajnički žele prestići Ruse u utrci do Mjeseca.

“Na taj će način publika doživjeti avanturistički duh tih ranih dana”, objasnio je reditelj.

“Film je pun avanture, pun smijeha, pun pravih emocija”, rekao je Harrison Ford.

“Snimanje je bilo teško, dugo i naporno, ali jako sam zadovoljan filmom koji imamo.”

Indiana Jones u kina stiže u junu sljedeće godine, a glavnu žensku ulogu igrat će Phoebe Waller-Bridge.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare