Vijesti

HDZ i SNSD u Mostaru o formiranju vlasti na nivou BiH

U Mostaru bi sutra trebalo da se sastanu delegacije HDZ-a i SNSD-a o formiranju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, najavio je lider HDZ-a Dragan Čović.

Član Predsjedništva iz RS Milorad Dodik rekao je ranije da se zajedničke strukture vlasti na nivou BIH ne formiraju jednostavno.

HDZ i SNSD zajedno će nastupati

“HDZ i SNSD zajedno će nastupati”, rekao je Dodik.

U vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH, Dodik je rekao da to sigurno neće ići brzo. Rekao je da je poznato da se strukture vlasti na bh. nivou veoma teško formiraju.

“Nemam povjerenja u te institucije. Ne vjerujem da će se to završiti do marta-aprila. Vjerujem i duže. HDZ BiH i SNSD će odabrati partnera u FBiH, što se nije dešavalo ranije.

Mi ćemo ući sa onima koji će prije nego što uđemo u strukture vlasti prihvatiti da se deblokiraju projekti u Republici Srpskoj u vezi sa gasovodom, aerodromom u Trebinju, Hidroelektrane Buk Bijela, naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je i prije tri dana govorio o formiranju vlasti na državnom nivou. Predsjednik SNDS-a je tada rekao da će učiniti sve da ima četiri delegata u Domu naroda BiH.

Očekuje četiri delegata

“Uradit ćemo sve i mislim da to već imamo”, naveo je on.

Inače, da bi imao četiri delegata, potrebna mu je podrška Kluba Pokreta za državu.

Potom je kazao da će SNSD i HDZ o svemu odlučivati. Nakon toga je bahato najavio da se “muslimani” neće ništa pitati.

“Do maja neće biti konstitusano na nivou BiH. Ovi muslimani se tamo nešto pate, oni bi kao nešto određivali. Ali oni nisu u poziciji da išta određuju.

Blok Srba i Hrvata će odrediti ko će od muslimana ući. Mi ćemo birati, a ne oni. Šta god oni mislili o tome”, naveo je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare