Hiljade demonstranata u Zagrebu: “Čipiraj me, zatvori me…”

116

Od 15 sati u Zagrebu se održava protest protiv mjera Nacionalnog stožera. Na protest se pozivalo putem Facebook grupe “Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite” koja ima 160.000 ljudi, a ostaje za vidjeti koliko će se od njih pojaviti na protestu.

Demonstranti su se okupljaju na Glavnom kolodvoru, odakle su preko Trga kralja Tomislava krenuli u šetnju prema Trgu bana Jelačića.

Velik broj ih pjeva o čipiranju i cijepljenju. “Zatvori me, pritvori me, uhapsi me, zabrani me, čipiraj me i cijepi me. Osiromaši me, iseli me…”, a neki je prate pljeskanjem.

Na protestu je oko hiljadu ljudi, javlja Index.

“Pravi smjer je da svi imamo pravo na dostupne informacije, bez cenzure, bez skrivanja, bez stavljanja u kontekst nekih isječaka i tako dalje. Došlo je čudno vrijeme kad su telefoni bez tipki, kruh bez motike, veza bez ljubavi i ljudi bez mozga”, rekao je prvi govornik na protestu.

Nećemo protestovati protiv bolest

Jedan od organizatora prosvjeda Tomislav Pilkić očekuje da će današnji protest, za koji su dobili dozvolu policije, biti miran.

“Okupljanje je na Trgu kralja Tomislava u 15 sati, slijedi šetnja do Trga bana Jelačića i tamo je glavna manifestacija. Govorit će obični ljudi, članovi Facebook grupe, neće biti javnih osoba, zastupnika…”, rekao je on i dodao da očekuje velik odaziv.

“Imamo veliku grupu na Facebooku, 160.000 ljudi, očekujemo velik odaziv u skladu s tim”, kazao je.

Rekao je kako današnje okupljanje nije antikorona protest, nego protest protiv Stožera iz Vlade.

“To nije antikorona protest, nećemo protestovati protiv bolesti, nego protiv Stožera i vlade koja ga je postavila te protiv mjera”, rekao je Tomislav Pilkić.

“Većina mjera je promašena, vidimo ih po zapadnoj Evropi, one ne vode nikamo, nisu dovele ni do kakvih rezultata”, dodaje.