Politika

Hiljade građana okupilo se u Sarajevu, uzvikuju ‘Ubice!’: Počeli protesti ‘Pravda za Dženana Memića’

Veliki broj građana okupio se danas u Sarajevu kako bi podržao proteste Pravda za Dženana danas.

Protesti grupe “Pravda za Dženana Memića” održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta. Glavni zahtjev sa ovog, kao i sa svih prethodnih skupova koje je organizovala ova grupa, koju predvodi porodica Memić, je da se otkriju i procesuiraju odgovorni za stradanje 22-godišnjeg Dženana Memića koji je teško povrijeđen početkom februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a podlegao je sedam dana kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

Građani uzvijuju “Ubice!”, a na trgu se mogu vidjeti transparenti sa natpisom “Pravda za Dženana” te poruke:  “Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju, upamtite to!”, “Dan kada ste priznali da ste ubili Davida”.

PROČITAJTE  Dodik: "Bez nezavisne države, Srbima nema života na ovim prostorima"
Protesti grupe “Pravda za Dženana Memića” održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta

Na trgu su autobusi iz Hrasnice, Butmira, Sokolović Kolonije i Ilidže, tako i iz drugih dijelova BiH.

Na proteste je stigao i Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, te načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur. On je jutros izjavio da su u dugoj i teškoj borbi Arijana, Munevera, Muriz i Ifet porazili korumpirani sistem.

Muzur i Konaković na protestima

“Dokazali su presudom Vrhovnog suda da je saobraćajna nesreća montirana, a potvrđena je i optužnica protiv grupe koja je prikrivala i lažirala dokaze o ubistvu Dženana Memića. Jedan je mladi život ugašen, a država se trudila da se to ubistvo nikad ne rasvjetli! Cijeli sistem protiv istine!”, ocijenio je Konaković.Povezani postovi: