Politika

Hiljade građana okupilo se u Sarajevu, uzvikuju ‘Ubice!’: Počeli protesti ‘Pravda za Dženana Memića’

Veliki broj građana okupio se danas u Sarajevu kako bi podržao proteste Pravda za Dženana danas.

Protesti grupe “Pravda za Dženana Memića” održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta. Glavni zahtjev sa ovog, kao i sa svih prethodnih skupova koje je organizovala ova grupa, koju predvodi porodica Memić, je da se otkriju i procesuiraju odgovorni za stradanje 22-godišnjeg Dženana Memića koji je teško povrijeđen početkom februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a podlegao je sedam dana kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

Građani uzvijuju “Ubice!”, a na trgu se mogu vidjeti transparenti sa natpisom “Pravda za Dženana” te poruke:  “Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju, upamtite to!”, “Dan kada ste priznali da ste ubili Davida”.

Protesti grupe “Pravda za Dženana Memića” održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta

Na trgu su autobusi iz Hrasnice, Butmira, Sokolović Kolonije i Ilidže, tako i iz drugih dijelova BiH.

Na proteste je stigao i Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, te načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur. On je jutros izjavio da su u dugoj i teškoj borbi Arijana, Munevera, Muriz i Ifet porazili korumpirani sistem.

Muzur i Konaković na protestima

“Dokazali su presudom Vrhovnog suda da je saobraćajna nesreća montirana, a potvrđena je i optužnica protiv grupe koja je prikrivala i lažirala dokaze o ubistvu Dženana Memića. Jedan je mladi život ugašen, a država se trudila da se to ubistvo nikad ne rasvjetli! Cijeli sistem protiv istine!”, ocijenio je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare