Policajci ubili čovjeka snimak policija ubistvo u sad
Svijet

Horor u SAD: Policajci ubili čovjeka bez nogu, oca dvoje djece. Kruži strašan video

Kalifornijski policajci pucali su i ubili čovjeka kojem su amputirane obje noge, prenosi Daily Mail. Trojica policajaca iz stanice Huntington Park snimljena su kako ispaljuju najmanje osam hitaca u Anthonyja Lowea Jr. (36), inače oca dvoje djece.

Porodica ubijenog rekla je kako je Anthony nedavno izgubio obje donje polovine nogu nakon sukoba s policijom u Teksasu. Od tad je živio s majkom, a na dan pogibije rekao joj je da ide u McDonald‘s. Još nije jasno koga je i zašto Anthony navodno ubo nožem niti u kakvom je stanju ta osoba sad.

Šta je rekla policija

Govoreći o incidentu koji se dogodio u četvrtak, policija je objavila kako je Lowe Jr. ničim izazvan izbo jednu osobu nakon čega je pokušao pobjeći s mjesta nesreće. Kako tvrde, “iskočio” je iz svojih invalidskih kolica i dao se u bijeg na svojim batrljcima pa su ga dvojica policajaca bila primorana gađati pištoljem taserom (elektrošokerom na daljinu). Anthony je u jednoj ruci navodno držao veliki mesarski nož.

Na mjesto događaja ubrzo je stiglo i drugo policijsko vozilo iz kojega je izašao treći policajac. U sljedećih 15 sekundi policajci su ispalili više hitaca i pogodili Lowea u gornji dio torza. Nakon što je pao na tlo, stavili su mu lisice.

Mesarski nož

“Policajci Huntington Parka osumnjičenoga su najmanje dvaput pogodili elektrošokerom. Ipak, korištenje istoga nije bilo učinkovito. Naime, dotični je ponovno pokušao baciti mesarski nož na policajce i tad je došlo do pucnjave”, saopćio je Ured šerifa okruga Los Angeles.

Lowe Jr. kasnije je preminuo na mjestu nesreće, a njegova porodica sad traži odgovore od policije.

Identiteti policajaca koji su umiješani u ovaj incident još nisu otkriveni. Poručnik Hugo Reynaga iz Ureda šerifa okruga Los Angeles rekao je kako protiv njih još nisu poduzete nikakve službene disciplinske mjere.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare