Region

HOS-ovac Milanoviću: Nek’ dođe pred mene, nek’ mi kaže da mu ovo smeta

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je učestvovati u programu obilježavanja 28. godišnjice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio učestvovati u protokolu i vraća se u Zagreb. Isto je uradio i admiral Robert Hranj i drugi zapovjednici.

Milanović je odbio učestvovati u obilježavanju kad je saznao da u protokolu učestvuju i dvije osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Andrejem Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, javlja N1.

“On se okrenuo i bacio nas u smeće davno, ako se sjećate njegove izjave”, kaže jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez iz zadarskog HOS-a kaže kako su oni službeno dio protokola obilježavanja akcije.

"Prilikom dolaska ovdje rečeno nam je da ljudi koji su u protokolu idu na polaganje vijenaca. Mi smo u protokolu kao sve udruge Domovinskog rata. Nije bilo nikakvog vrijeđanja gospodina predsjednika, nije bilo ni u planu. Postrojili smo se na početku, protokol je počeo. Ono što Milanović je napravio u Novskoj i sad je napravio.

Nek’ dođe pred mene nek’ mi kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Ja i moja braća smo pod ovim znakom krv prolili… “, govori.