Region

Hoti: Jedina tema sa Srbijom je uzajamno priznavanje

Premijer Kosova Avdullah Hoti poručio je u subotu kako je uzajamno priznavanje jedina tema na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije.

U objavi na Facebook profilu nalogu istakao je kako samo međusobno priznavanje normalizira odnose Kosova i Srbije, kao i da će to smiriti Balkan i Evropu, prenosi Beta, pozivajući se na Kosovo Online.

“Na bilo kom sastanku koji sam imao i koji ću imati s predstavnicima Srbije uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara s njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova”, istakao je Hoti.

Prema njegovim rečima, Kosovo ostaje posvećeno dijalogu, jer je “evropska zemlja, s jasnom euroatlantskom orijentacijom”.

“S obzirom na ovu potpunu jasnoću procesa, neću oklijevati uključiti se u dijalog”, naveo je Hoti i ponovio poziv političkim strankama na Kosovu da se pridruže tom procesu.

Rekao je da bi političko takmičenje na Kosovu trebalo biti demokratsko i zasnovano na Ustavu Kosova i da “može i treba se razvijati za druge teme politike, ekonomije, obrazovanja, zdravstva i druge oblasti”.

Predstavnici Kosova i Srbije sastat će se 4. septembra u Bijeloj kući u Washingtonu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare