Životni stil

Hrenovke u tijestu svi vole, donosimo recept

Hrenovke u tijestu

Možda će vam trebati malo više vremena za pripremu ovog jela, no ozarena lica vaših najmlađih i veselje ostatka ukućana kada vide ove hrenovke u tijestu bit će dovoljni da vam se dodatni trud itekako isplati. Osim što ovo jelo možete ponijeti na tulum ili druženje na kauču uz neki dobar film, spakirate li nekoliko komada za ručak uz svježu salatu, dobit ćete zabavan, ali i zasitan ručak. Nemojte samo zaboraviti ponijeti i svoj omiljeni umak.

Sastojci

500 g bijelog glatkog brašna

250 ml toplog mlijeka

1 vrećica instant-kvasca

1 jaje za tijesto

20 ml suncokretova ulja

1 kašičica šećera

1 kašika soli

1 jaje za premazivanje

Hrenovke

Priprema

U veliku posudu stavite brašno, u sredini napravite rupu i dodajte toplo mlijeko. Ubacite kvasac i šećer, malo promiješajte i pustite da stoji 10-ak minuta dok se ne zapjeni. Dodajte zatim jaje i ulje pa zamijesite tijesto. Kada se sastojci povežu, dodajte sol i mijesite dok ne dobijete glatku kuglu.

Posudu s tijestom prekrijte i pustite da stoji na toplom sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada se tijesto diglo, podijelite ga na tri jednake kugle. Pustite da odstoji još 10-ak minuta, a zatim svaku kuglu razvaljajte, narežite na trokute i na vrh svakog trokuta stavite hrenovku.

Zarolajte u kiflicu i slažite na papir za pečenje. Prekrijte krpom i dižite još 20-ak minuta. Premažite jajetom i posipajte susamom ili samo solju. Pecite na 200 stepeni 20-30 minuta.