Region

HRT će u subotu prenositi ustašku misu iz sarajevske katedrale

HRT je za subotu, 16. maja, pripremio skoro pa cjelodnevni program obilježavanja stradanja ustaške vojske i zavedenih civila na Bleiburgu, piše Index.

U 11 sati na prvom programu HTV-a prenose uživo komemoraciju s Mirogoja, a u 12,15 počinje pak prijenos mise iz sarajevske katedrale posvećene “obilježavanju 75. obljetnice Bleiburške tragedije”.

Nakon toga HTV1 emitira dokumentarni film Čuvari bleiburške uspomene u 13,30. Taj se dokumentarac bavi Počasnim bleiburškim vodom, grupom bivših ustaša i simpatizera NDH koji su pokrenuli komemoraciju na Bleiburgu. U 15,30 je na programu još jedan dokumentarac o Bleiburgu, pod naslovom Naličje pobjede 15. 5. 1945. – Bleiburg. Taj dokumentarac potpisuju scenaristica Lada Džidić i režiser Danko Volarić.

PROČITAJTE  Vučić popustio: Nakon masovnih protesta pronašao rješenje koje će objaviti sutra

Tu je, naravno, i TV Kalendar, emisija poznata po filoustaškoj reputaciji, u kojoj će se također sigurno obrađivati ova tematika.

TV Kalendar je npr. već objavljivao priloge o ustaškom zločincu Juri Francetiću kao o “legendarnom borcu”, a na dan vraćanja Istre Hrvatskoj – za što su zaslužni Tito i partizani – emitirali su pohvalni prilog o ustaškom pilotu, dok Istru uopće nisu spomenuli, piše Index.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare