Region

Hrvatska policija na pragu da otkrije ko je žena bez identiteta koju su pronašli na otoku Krku

Još se samo službeno treba potvrditi je li žena koja je 12. septembra nađena na Krku Daniela Adamcova, 56-godišnjakinja iz grada Strenčina u Srednjoj Slovačkoj, a zovu ju i Danka.

Taj identitet trenutno provjerava hrvatska policija kojoj je značajno pomogla Miriam Kelečić, Slovakinja udana u Hrvatskoj, koja s obitelji živi u Zagrebu. Njena porodica bavi se turizmom i ona sama za sebe kaže kako je promotor hrvatskog turizma u Slovačkoj.

– Jutros između 8.30 i 9.00 sati čula sam se i sa inspektorom iz PU primorsko-goranske. Zahvalio mi je na pomoći i saradnji jer sam ja prije tri dana vidjela informaciju o nepoznatoj ženi nađenoj na Krku i kad se spominjalo da bi se moglo raditi o Slovakinji kontaktirala sam slovačke novinare koji su raspolagali informacijom da bi se moglo raditi o Danieli Danki Adamcovoj. Oni su kontaktirali i policiju u Slovačkoj. Ja sam tu informaciju samoinicijativno proslijedila HGSS-u, oni policiji, a policija je potom mene kontaktirala – ispričala je gospođa Kelečić.

PROČITAJTE  Cure jezivi detalji ubistva tročlane porodice Đokić. Ovo je nerealno

Ako se doista radi o Danki Adamcovoj, što treba i službeno potvrditi kroz provjeru identiteta međunarodnom policijskom saradnjom, riječ je o ženi osebujne biografije.

Ona je sa 19-godina otišla u SAD gdje se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišten u snimanju filmova, a nakon što se od njega razvela, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin.

Kupila je stan i živjela kao samac te registrovala firmu Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita. Ali, u međuvremenu je otišla u penziju.

Ima vrlo mali krug prijatelja i sestru te se trenutno pokušava doći do nje kako bi se eventualno nešto više saznalo o okolnostima njezina odlaska u Hrvatsku.

PROČITAJTE  Nekad najmoćnija žena Srbije, Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru. Odbijena žalba

Kako prenose regionalni mediji, pokušava se rekonstruirati kako je i s kim došla u Hrvatsku, te što joj se dogodilo na Krku.Povezani postovi: