Region

Hrvatska policija objavilia video: Migranti su zalutali u minsko polje, vrlo brzo čule su se eksplozije

Policija i pirotehničari spasili su više ilegalnih migranata čiji su životi bili ugroženi u minskom polju u općini Saborsko, nakon što je prethodno u eksploziji nepoznate eksplozivne naprave poginuo jedan migrant i ranjeno njih nekoliko, saopćeno je u petak navečer iz MUP-a Hrvatske.

U saopćenju MUP-a se navodi da je skupina stranih državljana nezakonito ušla u Republiku Hrvatsku te je u šumskom predjelu kod mjesta Blata u općini Saborsko ušla u minski sumnjivo područje. Pretpostavlja se da su u Hrvatsku ušli i BiH.

Tu je muškarac mlađe životne dobi nagazio na nepoznatu eksplozivnu napravu i smrtno stradao, dok su ostale osobe iz skupine ozlijeđene od eksplozije. Nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su pronašli jednog smrtno stradalog i jednog ozlijeđenog muškarca, dok se ostatak grupe udaljio u nepoznatom smjeru.

Tokom jučerašnjeg dana pripadnici ATJ Lučko detaljno su helikopterom pretraživali teren iz zraka s ciljem lociranja ostalih osoba iz grupe. S obzirom na to da su ih locirali na minski sumnjivom području u dubini šume između naselja Modruš i Lička Jesenica u ranim večernjim satima, uvjeti nisu dozvoljavali daljnje postupanje policije i sigurno izvlačenje migranata, odnosno njihovo spašavanje.

Stoga su ih policijski službenici, putem razglasa iz helikoptera na engleskom jeziku upozorili da se nalaze u minski sumnjivom području i da ostanu na pozicijama do dolaska spasilačkog tima.

Nakon nekoliko sati rada te osiguranih i označenih 500 metara staze, deset osoba je spašeno te im je pružena liječnička pomoć, naveo je MUP.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare