Vijesti

Hrvatska vlada daje SKB Mostar 40 miliona kuna podrške za suzbijanje epidemije

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tijekom ove godine će iz državnog budžeta biti doznačeno ukupno 40 miliona kuna za suzbijanje epidemije covida-19, odlučila je u četvrtak hrvatska Vlada.

Obrazlažući odluku, hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je taj novac osiguran temeljem ustavne odrednice prema kojoj Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana.

Bolnici u Mostaru tako će za period januar-februar biti doznačeno dva miliona kuna jednokratno, a potom u periodu mart-decembar po 3,8 miliona kuna mjesečno za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, a sve u svrhu suzbijanja epidemije, naveo je Beroš.

Hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je riječ o dodatnim sredstvima za mostarsku bolnicu, pored uobičajenog finansiranja brojnih projekata za Hrvate izvan Hrvatske koje RH provodi kroz Ured za Hrvate izvan Hrvatske.

2To je potpora Mostaru, svim građanima Mostara, Hrvatima u Bosni i Hercegovini, osobito Hrvatima u Hercegovini, i drago mi je da možemo nastaviti s kontinuiranom potporom Hrvatima u BiH, a osobito u kontekstu suzbijanja epidemije covid-19", poručio je Plenković, prenosi Hina.