Region

Hrvatski građani moći će glasati u pet gradova u BiH

Hrvatska ambasada u Bosni i Hercegovini pozvala je u ponedjeljak hrvatske državljane u BiH da se od 3. do 24. juna registriraju ako žele glasati na izborima za Hrvatski sabor.

Izbori će se u BiH održati 4. i 5. jula u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Vitezu i Livnu.

Poziv za prethodnu registraciju birača odnosi se na hrvatske državljane koji imaju prebivalište u Hrvatskoj a na dan izbora će boraviti u BiH, dok se poziv za aktivnu registraciju odnosi na hrvatske državljane koji žive u BiH i nemaju prebivalište u Hrvatskoj niti e-osobnu iskaznicu.

Hrvati koji žive u BiH i imaju e-osobnu iskaznicu bit će automatski registrirani prema adresi navedenoj u tom dokumentu. Promjenu mjesta registracije moraju tražiti jedino ako žele glasati izvan sjedišta diolomatsko-konzularnog predstavništva koje pokriva njihovo prebivalište iz osobne iskaznice.

Ako hrvatski državljani s prebivalištem u BiH na dan izbora planiraju biti u Hrvatskoj mogu i ondje glasati no za to se također moraju javiti nadležnom tijelu državne uprave.

Za sve hrvatske državljane koji se ne registriraju prema putama ostaje otvorena mogućnost da na dan izbora ishode posebnu potvrdu u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima s kojom će moći glasati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare