Politika

Hrvatski Index upozorio na radikale u Sarajevu, prozvali Zahiragića. On odgovorio u svom homofobnom stilu

Zagrebački Index objavio je autorski tekst Gordana Duhačeka pod naslovom ‘Sarajevo se od kozmopolitskog grada pretvara u kasabu. Ovaj čovjek je simbol toga’.

‘Ovaj čovjek’ je SDA-ov Haris Zahiragić.

Kao što je moguće iz naslova protumačiti, Duhaček odnosno Index problematiziraju burne reakcije radikalnih krugova na Paradu ponosa i na performans koji je održan ispred Narodnog pozorišta.

Duhaček, opravdano, zaključuje da radikalne snage u Sarajevu uzimaju zamah i da Sarajevo pokušavaju uvući u svoje ograničene okvire.

Tekst se naravno nije svidio Zahiragiću, pa je objavio svoj komentar.

“Poraženi radikalno liberalni krugovi iz Sarajeva, nakon neuspješnog cjelodnevnog ograđivanja i pravdanja za sodomiju koju su javnim novcem priredili Sarajevu, potražili su pomoć iz regiona. Gdje bi drugo, nego na index.hr?”, navodi Zahiragić.

Kaže da je tekst ‘veoma ružan, neistinit i tendenciozan’, a ovo je u nastavku je objavio odgovor koji je sklepao.

“Dragi susjedi, golotinja na javnom mjestu, ganjanje slučajnih prolaznica od strane potpuno golog ‘umjetnika’, javno uriniranje i općenje sa voćem i povrćem, ne može biti umjetnost za javni prostor nigdje, a pogotovo ne u europskom Jerusalemu!

Ukoliko neko ipak želi organizovati takav performans i prisustvovati istom, postoje prostori koji nisu javni trgovi, a kojim se pristupa uz pozivnicu i dobre volje.
Svakako, na Jadranu, na kojem ljetujem, u velikom broju mjesta zabranjeno je hodati po gradu u kupćem kostimu, ne možete imati duple standarde”, navodi Zahiragić.

Ima i prijedlog za njih.

“Uostalom, predlažem vam kao ‘avangardnom’ i ekstremno liberalnom portalu, da upriličite istu ovakvu manifestaciju ispred Zagrebačke katedrale ili na Trgu bana Jelačića, pa ćete vidjeti da ni hrvatsko društvo nije moralno posrnulo do te mjere do koje biste željeli.

Pozdrav za onaj bolji dio meni izuzetno dragog hrvatskog društva”, naveo je Zahiragić.

Naravno nije izdržao da opet ne istrese svoju homofobiju, pa naglaša kako je sam autor LGBT aktivista.

“P. S. Kako bi novinar ovog članka (dobro ne on, on je LGBT aktivista), urednik ili vlasnik ovoga portala reagovao da potpuno nag Slovenac nasrne na njegovu majku, suprugu ili kćerku nasred javnog gradskog trga?”, kaže Zahiragić.

Imao je P.P.S..

“Niste baš vi neka mjera kozmopolitizma, ipak mi nismo rušili stare mostove i zaštićenu svjetsku baštinu, ali to je posebna tema”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
građanska
građanska
5 mjeseci

Sarajevo nije nikakav Jeruzalem, to što ima džamije, 2 vrste crkvi i sinagogu ne znači da je Jeruzalem, to su samo zgrade, bitno je kako se ljudi ponašaju, a ovaj gore hoće da uvede šerijat pozivajući se na ”Božje zakone’