Politika

Hurtić od Hrvatske traži da Bošnjaci imaju svoju izbornu jedinicu: Kupili smo parfem, sapun i okupali se

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić kazao je u petak kako je u Zagreb stigao kako bi potaknuo inicijativu da Bošnjaci u Hrvatskoj imaju zasebnu izbornu jedinicu.

Naime, Vlada Hrvatske napravila je prijedlog novih izbornih jedinica, a sve je još u fazi prijedloga.

“Tražit ćemo da Vlada RH pokrene inicijativu da Bošnjaci u RH imaju zasebnu jedinicu, o tome smo danas razgovarali. Naravno, treba promjena Ustava, to je nešto što je nama kao Bošnjacima, koji su u Hrvatskoj nacionalna manjina, veoma značajno i ja se nadam da će biti, kao što drugi traže, promjene Izbornog zakona u BiH”, izvijestio je Hurtić.

“Danas smo došli u posjet Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu vanjskih poslova, došli smo i u Sabor i ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku”, poručio je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Aluzija je to na Milanovićevu izjavu staru tri godine, kada je, govoreći o građanskoj BiH, kazao da je “to daleki san, ali prvo sapun, a onda parfem”, prenosi Hina.

Milanović kasnije negirao izjavu, objasnivši da se radi o metafori. “Kada sam rekao prvo sapun, onda parfem mislio sam i na Hrvate, na Hrvatsku, i na BiH – naprosto na jedan prirodan tok događaja. Jer se ne mogu preskakati neke faze u razvoju”, kazao je Milanović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare