Politika

Hutba reisa Kavazovića: Ne dozvolimo da mahala uđe u porodicu. Uništit će je

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovinu Husein ef. Kavazović kazivao je danas hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, govoreći o značaju i vrijednosti porodice i doma.

Između ostalog, pozvao je na nečinjenje nasilja prema sebi, ali i svojoj porodici te čuvanje ljubavi i sloge u porodici i u svom džematu.

“Odvojimo dio vremena za namaz, zajednički objed i razgovor. Ostavimo društvene mreže i serije na televiziji, koje smo tako strasno prigrlili da smo se izgubili u fikcijama, gibetu i ogovaranju. Zagrlimo svoju porodicu, razgovarajmo s djecom i svojim roditeljima. Ne dozvolimo da fikcija i mahala, preko serija i interneta, uđu u našu porodicu. Uništit će je! Ako to dozvolimo, predali smo je lošem i nepouzdanom čuvaru. Porodicu moramo štititi od drugih, ali i od samih nas”, kazao je reisu-l-ulema, saopćila je MINA.

PROČITAJTE  Izetbegović na bajram-namazu s tjelohraniteljima. Dijelio bajram banku, ljudi ga grlili

Džuma namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji obavljen je u skladu s posljednjim instrukcijama i uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.Povezani postovi: