Politika

I Dodik komentirao aferu “Asim”: To je očigledno metod rada te partije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentarisao je aferu koja potresa SDA.

Dodik je istakao da “ne može prihvatiti takve stvari ni kod koga ni u Bosni i Hercegovini ni u RS, te da je riječ “o dekadentnoj situaciji u kojoj je SDA pokazala svoje pravo lice”.

“To sigurno nije jedini slučaj. To je samo onaj koji je otkriven, ali to je očigledno bio metod rada te partije i način u kome se koristilo sve, do zastrašivanja, kupovine i koječega drugog da se promoviše jedna čvrsta struktura u koju su uključeni najvažniji ljudi koji ne bi trebali da se time bave”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, na RS se “pokušavaju prebaciti problemi iz Federacije BiH”, “gdje stvari ne funkcionišu i gdje nije izabrana vlast, a odnos između bošnjačkog i hrvatskog naroda je dramatičan”.

“Juče (na sastanku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i lidera SDA Bakira Izetbegovića u Mostaru) se vidjelo da nisu uspjeli ništa dogovoriti i da su razlike još veće”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da u FBiH nisu izabrani ni predsjednik, ni potpredsjednici.

“Sve te stvari kriju, a optužuju RS da nešto blokira. Mi ćemo ići i učestvovati na sjednicama, a naša je stvar kako ćemo odlučivati o dnevnom redu i niko nas ne može natjerati, kako god to oni čitali”, poručio je Dodik.

On kaže da je imao sastanke sa nekim važnim ljudima iz međunarodne zajednice koji pozivaju da se radi u institucijama BiH i donose odluke.

“Zar da podržavam ono što oni rade? Ovo je sprega Evropljana, Amerikanaca i Bošnjaka da razgrade RS kroz ustavni sistem i zato brane sudije Ustavnog suda. To je najkorumpiranije mjesto koje postoji u BiH. To nije Ustavni nego okupacioni sud, sud koji treba da izvrši egzekuciju nad RS i zato RS mora ostati jedinstvena i posvećena zaključcima Narodne skupštine”, poručio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare