Vijesti

I Jasmila Žbanić pita gdje je spisak ubijene djece u Sarajevu: Ja neću nuditi pare, pitanje je odlično

Poznata bh. rediteljica Jasmila Žbanić na svom je Facebook profilu podržala je Srđana Puhala koji je problematizirao broj ubijene djece u tokom opsade Sarajeva.

Ona je također postavila pitanje koje se tiče dokumentacije o ubijenoj djeci. Podsjetimo, Puhalo je ranije u autorskom tekstu ponudio nagradu od 10.000 KM za onoga ko mu dostavi ‘relevantan’ spisak i dokaz da je u Sarajevo ubijeno 1.601 dijete.

“Ja neću nuditi pare kao Srđan Puhalo jer smatram da (kroz poreze) sasvim dovoljno plaćamo institucije da rade na utvrđivanju činjenica (za to svaki mjesec dobijaju platu i do sada su imali priliku objaviti svako ime ubijenog ljudskog bića, datum, okolnosti i mjesto gdje je osoba ubijena i sahranjena ili se vodi kao nestala). Napravljena je knjiga mrtvih koja govori da je u Sarajevu ubijeno duplo manje djece nego što mediji i političari koriste u svojim govorima. Za mene je i jedno jedino ubijeno u Sarajevu ili bilo gdje drugo – previše! Ne razumijem u čemu je problem da dobijemo spiskove na uvid? Izvrstan tekst Edin Ramulića! Srđane, odlično postavljeno pitanje! Trebali smo ga mi u Sarajevu prvi postaviti. Hvala ti”, napisala je Žbanić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare