Vijesti

I SBB najavio rušenje Vlade KS i TK?

Priličnu buru podigao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde izjavom da Četvorka (SDP, NS, NiP, NBL) kreće u rušenje Vlade Kantona Sarajevo, koju vodi SDA, uz SBB i DF.

Konaković nije htio otkrivati detalje, ali je potvrdio da imaju dovoljan broj ruku u Skupštini KS da rekonstrukciju vlasti.

Činjenica da Četvorci treba još nekoliko ruku kako bi rušenje Vlade Marija Nenadića prošlo “glat”, otvorila je pitanje ko će ih podržati?

Odmah se nagovještavalo da se radi o SBB-u koji ima četiri zastupnika u Skupštini KS, a čiji lider Fahrudin Radončić više nije u tako dobrim odnosima sa SDA, a posebno ne sa DF-om i Željkom Komšićem.

U tom kontekstu nezapaženo je prošla izjava generalne sekretarke SBB-a Sanele Prašović-Gadžo za N1 nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

“Na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB donesena je odluka da nećemo više podržavati kadrovska rješenja DF-a u Vladi FBiH. Ovom prigodom pozvivam SDA da formira vlast na federalnoj razini. Morate znati i da nas ništa ne obavezuje da čuvamo SDA i DF vlade u sarajvskom i tuzlanskom kantonu”, rekla je Prašović-Gadžo.

Iz svega proizilazi da je već sklopljen načelni dogovor Četvorke i SBB-a, samo je pitanje dana kada će on biti aktiviran.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare