Sport

Iako su u gubitku nakon geste Ronalda, čitav svijet priča o Coca-Coli. Najbolju reklamu jučer im je napravio ruski selektor

Evropska nogometna federacija (UEFA) upozorila je momčadi koje se natječu na 16. europskom nogometnom prvenstvu da će ih kazniti ako njihovi igrači tokom konferencija za medije nastave uklanjati sponzorske boce s pićima, piše BBC.

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo (36) u ponedjeljak je tokom razgovora sa medijima uoči utakmice između Portugala i Mađarske od sebe udaljio dvije boce Coca-Cole kako bi ljude potaknuo da piju vodu.

“The Guardian” piše da je Ronaldova gesta slavnu kompaniju koštala čak četiri milijarde dolara tržišne vrijednosti, a potez slavnog Portugalca izazvao je brojne reakcije.

Francuski vezni igrač Paul Pogba (28) u utorak je tokom pressice od sebe udaljio bocu piva Heineken, jer je islamske vjeroispovijesti, a i italijanski vezni igrač Manuel Locatelli (23) u srijedu je bocu Coca-Cole zamijenio vodom.

“UEFA je podsjetila sudionike Eura da su partnerstva integralna za organizaciju turnira i razvoj nogometa diljem Europe”, rekli su u četvrtak iz UEFA-e.

Direktor Eura Martin Kallen poručio je da su se igrači preko svojih nacionalnih nogometnih saveza obavezali poštivati pravila turnira. Međutim, Kallen je rekao da razumije odluke igrača poput Pogbe, koji je bocu piva maknuo iz religijskih razloga, te dodao da je moguće da će momčadi biti kažnjene zbog poteza igrača.

UEFA je, međutim, objavila kako ne planira direktno kažnjavati igrače te da odluke o kažnjavanju prepušta nacionalnim savezima.

“Kazne će uvijek ići preko saveza sudionika natjecanja i oni mogu odlučiti hoće li direktno kazniti igrača. (UEFA) u ovom trenutku neće direktno kažnjavati igrače. Mi imamo pravila koja su savezi potpisali”, rekao je Kallen.

Trener ruske nogometne reprezentacije Stanislav Čerčesov (57) otišao je korak dalje te je u srijedu uoči utakmice između Rusije i Finske popio malo Coca-Cole iz boce koja je bila na stolu ispred njega. Ruski trener je to napravio nakon što je bocu otvorio drugom bocom pa potom potegnuo gutljaj iz nje.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FAnkaman616%2Fstatus%2F1405552264035639296&widget=Tweet


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare