Sport

Igrači Srbije na udaru: U kamp im dolazile turbofolk zvijezde. Ni vojsku nisu služili

Švicarska nogometna reprezentacija posljednji je, 16. sudionik osmine finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, a njihova žrtva bilisu igrači Srbije.

Švicarci su u susretu posljednjeg, 3. kola grupe G na stadionu 974 savladali Srbiju sa 3:2.

Igrači Srbije posljednji u grupi

Srbijanska reprezentacija je tako, usprkos drugačijim najavama, ispala kao posljednja u grupi. Osvojila je svega jedan bodom i to protiv Kameruna.

I dan kasnije u Srbiji pljušte reakcije.

Mediji i navijači su nezadovoljni selektorom Piksijem Stojkovićem i njegovim izabranicima. Zanimljiv razlog kraha iznio je Rade Bogdanović. Popularni i osebujni stručni komentator na RTS-u nerkada je bio fudbaler sarajevskog Željezničara.

“To je generacija nogometaša koja je jako talentirana, ali nisu služili vojni rok.

Da su služili vojni rok, onda znaš da možeš i moraš izdržati bez djevojke, žene, roditelja najmanje pet-šest mjeseci. Oni to nisu prošli i zato su malo razmaženi”, počeo je Rade.

Parada kiča

Bogdanović smatra da ljepšem spolu nije bilo mjesto u Kataru.

Također, spominjalo se kako su u kamp Srbije dolazile turbofolk zvijezde. Tvrdilo se i da je atmosfera bila daleko od one kakva se zahtijeva na Svjetskom prvenstvu.

“Ne dopada mi se činjenica da su žene otišle tamo. Njihove žene na ovu lovu, to je realno parada kiča. One čim dođu tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ljuljaj to dijete tamo, kupaj se u milionima, a mene pusti da igram”, ispalio je Bogdanović, prenosi Net.hr.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare