Haris Ihtijarević McDonald's podnosi tužbu Ihtijarevića, Haris Ihtijarević, McDonald's u BiH
Vijesti

Ihtijarević iz mišije rupe pokušava prepasti i ušutkati Raport

Nakon što je uspio otjerati jedan od najvećih svjetskih brendova iz BiH, očajni Haris Ihtijarević krenuo je u obračun s Raportom koji je prvi i raskrinkao njegov javašluk.

Ovaj bivši i osramoćeni vlasnik licence McDonald’sa već mjesecima je najtraženija osoba u BiH, tačnije od kada je Raport objavio seriju članaka da zbog njega McDonald’s u BiH zatvara svoja vrata.

Tako je Ihtijarević bio nedostupan – ne samo za svoje klijente i radnike – nego i za medije kojima je trebao objasniti kako je uspio BiH svrstati rame uz rame s Rusijom i Bjelorusijom koje je McDonald’s također napustio.

Otvaranjem ove afere, Raport je razotkrio još nekoliko kao npr. aferu Parking, njegovo raj u Sloveniji ili brutalnu krađu vode od hotela Radon Plaza.

No, iako nije bio dostupan za bilo kakav komentar Ihtijarević je pokušao izvršiti nedopustivi pritisak na medije, poslavši Raportu pismo preko advokata s jasnom prijetnjom – izbrišite članke ili slijede tužbe.

Uz prijetnju mediju, Ihtijarević naravno nije demantirao niti jedan objavljeni navod niti priložio bilo kakav dokaz da je o njemu i njegovom tjeranju McDonald’sa iz BiH objavljeno nešto neistinito.

Nakon što je Raport odbio ovakav pritisak i pokušaje zastrašivanja ne pristajući na pokvarene ucjene, Ihtijarević je preko advokatskog ureda poslao tzv. Slapp tužbe.

Ihtijarević je pokušao iskoristiti perfidni trik želeći stvoriti dramaturšku situaciju i dodatno isprepadati uredništvo.

Naravno, Ihtijarević uz tužbe ponovo ne dostavlja bilo kakve dokaze da je objavljena bilo koja neistina, nego prilaže nalaz neuropsihijatra koji navodno dokazuje da se nasekirao zbog Raporta.

No, Ihtijarević ima mnogo veći razlog za brigu od Raporta, a upravo zbog toga prijetnjama i ucjenama pokušava nas natjerati da izbrišemo članke.

Evo o čemu se zapravo radi:

Osramoćenog Ihtijarevića prijeti da dodatno uništi višemilionska tužba koju je protiv njega pokrenula svjetska korporacija McDonald’s i to pred Trgovačkim sudom u Londonu.

McDonald’s će od Ihtijarevića tražiti desetine miliona dolara odštete za nanošenje štete ugledu brendu – dakle za brukanje McDonald’sa. I naravno, svaki objavljeni članak o njegovom javašluku pravi mu ozbiljan problem, jer svaki od tih članaka dokaz je više za McDonald’s i povećava visinu odštete koju će Ihtijarević morati platiti.

Svakako, Ihtijarević će dobiti i pravni odgovor od Raporta, a vara se ako misli da je ovo kraj izvještavanja o njegovom javašluku. Tek je počelo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Lopta
Lopta
2 mjeseci

kad sda kadru daš da vodi mcdonald propadne i ta firma