Crna Gora danas bira predsjednika države. U drugom krugu učestvuju kandidati Milo Đukanović i Jakov Milatović
Region

Incident u Podgorici: Birač nasrnuo na članove biračkog odbora, otvorio kutiju, reagovala i policija

Crna Gora danas bira predsjednika države. U drugom krugu učestvuju kandidati Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad, Milo Đukanović i Jakov Milatović. Biračka mjesta su otvorena od sedam do 20 sati.

“U Podgorici je birač koristio telefon na BM slikajući glasački listić, što je povreda odredbi o tajnosti glasanja iz člana 69a i suprotno članu 71a ZIOPa kojim je zabranjena upotreba elektronskih uređaja za komunikaciju u prostoriji za glasanje”, javlja Centar za monitoring i istraživanje CeMI.

Nakon upozorenja Biračkog odbora, birač je nasrnuo na članove BO i otvorio glasačku kutiju. Policija je izašla na biračko mjesto.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori do devet sati glasalo je 6,8 odsto birača, odnosno 36.750 građana, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT), javlja Anadolija.

U prvom krugu izbora 19. marta do devet sati biračko pravo ostvarilo je sedam odsto građana. Na parlamentarnim izborima 2020. godine, do devet sati glasalo je 7,8 odsto birača, a na predsjedničkim izborima 2018. godine 6,4 odsto, podsjetili su iz CDT-a.

U Crnoj Gori u sedam sati otvorena su biračka mjesta za izbor predsjednika države, a građani će moći da glasaju do 20 sati.

Glasačko pravo u Crnoj Gori ima 542.154 građanina. Građani će moći da glasaju na 1.162 biračka mjesta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare