Politika

Inspektori na terenu. Ugostitelji u Sarajevu poštuju mjere, problemi u gradskom prijevozu

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) KS, od stupanja na snagu djelimičnog lockdowna u Kantonu Sarajevo koji će trajati do ponedjeljka u 07.00 sati, provodeći kontrole pojačanog inspekcijskog nadzora, do sada nisu evidentirali kršenje zabrane rada kod ugostiteljskih objekata i hotela kojima je Odlukom Vlade KS obustavljen rad tokom vikenda.

U ranim jutarnjim satima inspektori su po nalogu direktora Uprave i glavne inspektorice Inspektorata sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu, izvršili inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu Metropolis u TC SCC, koji je po navodima nekih portala jutros bio otvoren, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da gosti u objektu nisu zatečeni, već uposlenici koji su vršili prethodno najavljeno generalno čišćenje objekta, što je potkrijepljeno i fotodokumentacijom.

Inspekcijski nadzori s ciljem kontrole poštivanja zaključka Vlade KS, kao i naredbi i preporuka kriznih štabova su u toku u svim općinama Kantona Sarajevo, pri kojima asistenciju inspektorima pružaju policijski službenici MUP-a KS.

Iz KUIP-a napominju da od inspekcijskih nadzora nisu izuzete ni djelatnosti na koje se donesena zabrana rada ne odnosi, te su s tim u vezi tokom pojačanih vikend kontrola inspektori u KS izvršili više od 400 inspekcijskih nadzora i do sada, radi utvrđenih nepravilnosti, izdali 55 rješenja o otklanjanju nedostataka, te 31 prekršajni nalog u iznosu od 61.500 KM, najčešće trgovinama i prijevoznicima javnog gradskog prijevoza.

Utvrđeni nedostaci odnosili su se na nepoštivanje naredbi i preporuka vezanih za nedostatak covid redara, nepravilno ili nenošenje maski, nedostatak dezinfekcionog sredstva i istaknutih preporuka i oznaka, nedostatak dezobarijere, kao i prekobrojnost kupaca.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare