Tehnologija

Instagram testira istaknute objave na profilima

Instagram već neko vrijeme dopušta da korisnici svoje omiljene priče prikvače ili “pinaju” na vrh svog profila pa ih na taj način sačuvaju i kad prođe regularnih 24 sata, koliko inače traju.

Ali, uskoro će na platformi biti moguće učiniti isto s klasičnim objavama, kako bi korisnici mogli istaknuti ono što je vrijedno isticanja.

Kako su primijetili napredniji korisnici, Instagram je nedavno počeo testirati značajku koja korisnicima omogućava istaknuti određene objave iznad dijela profila s fotografijama i videosnimkama.

Ako ste jedan od sretnika koje je Instagram izabrao za probnu verziju, značajci možete pristupiti tako da dodirnete ikonu s tri tačke na vrhu objave i odaberete novu opciju “prikvači na svoj profil”.

“Testiramo novu značajku koja ljudima omogućava da objavljuju postove na svom profilu”, poručili su kratko i jasno iz Instagrama.

Dokaze da je kompanija razmatrala dodavanje načina za isticanje redovitih postova prvi je uočio u januaru obrnuti ili “reverse” inženjer Alessandro Paluzzi, prenosi Ictbusineess.

Ali, treba znati i da sve to nije nešto revolucionarno s obzirom da nekoliko drugih platformi društvenih medija, uključujući diretkne konkurente Twitter i TikTok, omogućavaju isticanje postova na identičan način.

Kao što se može, na kraj priče, zaključiti, ovaj je novitet posebno koristan za ljude koji objavljuju poveću količinu sadržaja pa žele istaknuti ono najbolje ili najvrednije na vrh kako bi se osigurali da to bude vidljivo u svakom trenutku svima onima koji posjete njihove profile.

Zanimljivo, nedavno je Instagram predstavio nešto slično, a također jako značajno za korisnike. Instagram tagovi više neće biti isključivo za druge račune već se stvari mijenjaju na način da svaki korisnik može označiti određene stavke unutar objave, bez traženja.

Do sada je označavanje proizvoda bilo dostupno samo kompanijama i kreatorima, ali tokom “sljedećih nekoliko mjeseci” Instagram će učiniti ovo globalnijim.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare