Svijet

Internet se usijao zbog scena iz Tirane: Merkel zaglavljena u automobilu, bizarni pozdrav i Ramine cipele

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je danas iz Beograda u Tiranu gdje se sastala sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Društvene mreže su se usijale, ali ne zbog zvaničnog dijela sastanka, već zbog niza gafova koji su se dogodili prije početka razgovora u Palači brigada ispred koje je priređen svečani doček.

Najprije se Mercedesu kojim je Merkel stigla na sastanak sa Ramom zablokirala brava ili je vozač zaboravio da otključa vrata, pa je tjelohranitej uhvaćen kako cima kvaku i muči se da otvori vrata Kancelarki.

PROČITAJTE  Trump je sve vrijeme bio u pravu? Podignuta optužnica protiv Hillary Clinton

Odmah potom uslijedilo je neprijatno pozdravljanje Rame i Merkel. Naime, zbog pandemije koronavirusa, Angela Merkel se pozdravlja pesnicom, a Rama joj je oduševljeno pružio ruku. Poslije nekoliko trenutaka neprijatne tišine, uspjeli su se pozdraviti.

Novi gaf uslijedio je prilikom intoniranja himne. Merkel je zbog svog zdravstvenog stanja sjedila tokom intoniranje himne, ali su korisnici društvenih mreža bili zbunjeni zašto je i Rama zasjeo.

Na sve to, Rama se našao na udaru “modne policije”. Zamjereno mu je što nije obuo klasične, kožne cipele nego je kancelarku dočekao u mokasinama koje su mnogi uporedili sa patofnama. A bilo je onih kojima nije legla ni njegova kravata.

PROČITAJTE  Susret Macrona i Merkel u Parizu


Povezani postovi: