Vijesti

Isa Džino bit će kandidat Naroda i Pravde za načelnika Konjica

Isa Džino, istaknuti privrednik i humanitarac, bit će kandidat za načelnika Općine Konjic ispred Naroda i Pravde, potvrđeno je danas. Džino dosad nije bio politički aktivan, a iz Naroda i Pravde navode kako vjeruju u pobjedu na predstojećim izborima.

„Svoje djelovanje i rad odlučio sam nastaviti kroz politički angažman u Narodu i Pravdi. Koristim ovu priliku da obavijestim javnost da ću biti kandidat za načelnika Općine Konjic na predstojećim lokalnim izborima, a svoje ideje, vizije i projekte nastavljam kroz politički pokret Naroda i Pravde“, rekao je Džino povodom objave zvanične informacije i kandidature za poziciju načelnika.

Džino navodi da je dugo očekivao od onih za koje je srcem i dušom vezan, iskrene i konkretne korake u poboljšanju života bh. građana, posebno Konjičana, ali nažalost takav napredak, kao ni mnogi nije vidio.

PROČITAJTE  Na području općine Konjic od jučer aktivno šest požara

„U Narodu i Pravdi se osjećam komotno, slobodan da iznesem stavove, mišljenja, planove. Cilj je jasan a to je poboljšanje lokalne zajednice u svim segmentima i na svim poljima bez kalkulacija o foteljama“, dodao je Džino uz napomenu da će detaljan program i platformu za mandatni period 2020-2024. predstaviti javnosti u narednim danima.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako će Narod i Pravda na Lokalne izbore izaći u 42 lokalne zajednice u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„Cilj nam je ponuditi građanima kvalitetne i poštene kadrove, koji su u svojim zajednicama prepoznati kao odgovorne i marljive osobe. Duboko vjerujem da će Isa Džino Konjicu donijeti potrebnu promjenu, da će svojom energijom i vizijom doprinijeti boljitku svih Konjičana“, kazao je Konaković.

PROČITAJTE  Islamska zajednica BiH pozdravila istup Denisa Bećirovića. Traže da se potpisivanje ugovora s državom stavi na dnevni red

Isa Džino rođen je u Konjicu 14. aprila 1981. godine. Istaknuti je privatni obrtnik, aktivni učesnik u lokalnoj zajednici, prepoznatljiv po humanitarnom radu kako u svom gradu tako i širom BiH. Politički aktivan postaje na lokalnim izborima 2020. kroz političku partiju Narod i Pravda. Živi i radi u Konjicu.Povezani postovi: