Svijet

Isplivali detalji incidenta u Bijeloj kući: ‘Gurnuo je moju Ivanku! Kasnije joj se tek mlako izvinio‘

Jared Kushner, američki investitor te zet bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, tvrdi da je bivši predstojnik Trumpova ureda, penzionisani general John F. Kelly, jednom prilikom u jednom od hodnika Bijele kuće “gurnuo” njegovu suprugu Ivanku Trump, piše The Guardian.

Kushner je tu tvrdnju iznio u knjizi “Lomeći historiju” koja će izaći u avgustu ove godine.

The Washington Post, novine koje su prve izvijestile o Kushnerovoj tvrdnji da je Kelly gurnuo njegovu suprugu, piše da je Kushner u knjizi također utvrdio da su Ivanka Trump i on Kellyja vidjeli kao “dvoličnog”.

“Jednog je dana nakon napetog sastanka naprosto izjurio iz Ovalnog ureda. Ivanka je šetala glavnim hodnikom Zapadnog krila kada je prošla pored njega. Nesvjesna užarenosti njegove glave, pozdravila ga je s, “ćao, šefe”. Kelly ju je odgurnuo i nastavio hodati. Nije bila povrijeđena, nije pravila dramu oko toga incidenta, no bijesni je Kelly tada pokazao svoju pravu ličnost”, napisao je Kushner u “Lomeći historiju”.

Kako navodi Jutarnji, Kushner kaže da je Kelly Trump nakon sat vremena ponudio “mlaku” ispriku.

Kelly je The Washington Postu rekao da se ne sjeća takvog incidenta.

“Neshvatljivo je da bih ja ikada gurnuo ženu. Neshvatljivo. Neće se dogoditi. Nikad ne bih namjerno napravio takvo šta. Također, ne sjećam se da sam joj se ispričao za nešto što nisam napravio. Toga bih se sjetio”, rekao je Kelly.

Glasnogovornik Ivanke Trump rekao je da je njezin suprug u knjizi “Lomeći historiju” ispravio opisao incident.

The Washington Post piše i da je Kushner u svojoj knjizi ustvrdio da je Kelly njegovoj supruzi davao “neiskrene komplimente”.

“On bi nakon toga njezino osoblje pozvao u svoj ured te tamo zbog trivijalnih proceduralnih problema urlao na njih i prijetio. Često bi njezine inicijative poput plaćenog porodiljnog dopusta i poreznih olakšica podrugljivo nazivao ‘Ivankinim projektićima‘”, piše Kushner u svojoj knjizi.

Kushner je u knjizi napisao i da je Kelly tokom jednog sastanka s kineskim dužnosnicima koji se održao u 2017. godine bio preagresivan. “Za njega je sve bila igra uspostavljanja dominacije. Ljude je ponižavao i pored njega bi se osjećali malo. Kada bi se takav odnos snaga uspostavio, onda bi ih šarmirao. Laknulo bi im kada bi pomislili da su mu mili i dragi. Istovremeno, bili su u strahu”, ustvrdio je Kushner.

Navodni incident između Kellyja i Trumpa svojevremeno je spominjao i novinar The New York Timesa Kenneth P. Vogel.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare