Kriminal

Isplivali novi detalji o ženi koju traži njemačka policija: Mirnesa je iz Busovače, a roditelji su je se odrekli

Danima unazad govori se o ženi za kojom traga policija iz Njemačke. Podsjetimo, na Instagramu je otkriven profil žene za kojom policija Stuttgarta traga zbog krađe million eura. Sada su isplivali novi detalji o njezinom životu.

Radila kao konobarica

Mediji su prenijeli da je riječ o Mirnesi S, porijeklom iz BiH, koja je radila u kompaniji za transport novca, odakle je i ukrala million eura. U Stuttgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.

Rodom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače. Roditelji su je se odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić.

U razotkrivanju identiteta ključan je bio njezin Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odjeću.

Njemački list Bild u svom tekstu na naslovnoj stranici prenosi da je više nego očito da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom. Naime, na njezinim fotografijama se mogu vidjeti skupocjeni nakit, torbe, rolex satovi…

Isplivali novi detalji

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca”, stoji u Bildovom tekstu.

Novinari Bilda su posjetili i mjesto u kojem je živjela, a jedan od komšija koji je želio ostati anoniman je rekao: ‘Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale’.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno: novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, nego je čitav iznos ukrala odjednom. Daljnjom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, te je li imala pomagača “iznutra”. Podsjetimo, ona je iz prostorija tvrtke 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopćenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac.  Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje. Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji – saopćila je policija u Stuttgartu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare